19 Şubat 2014 Çarşamba

Vişneli Çikolatalı Browni

Vişneli Çikolatalı Browni
Malzemeler:

5 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı erimiş tereyağı
Yarım paket çiğ krema
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr un (mutfak terazisi yoksa 1 su bardağını tam, 2. bardağı ise 2 parmak daha az doldurun)

Çikolata sos:

1 avuç vişne (ben donmuş vişne kullandım)
120 gr (paket çikolata kullanacaksanız 1.5 paket) bitter çikolata)
Yarım paket çiğ krema
1 yemek kaşığı kıyılmış badem (ceviz veya fındık da olabilir)

Üstü için:

1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. Tereyağı eritilir, ılınınca karışıma ilave edilir. Krema ilave edilir. Çırpma teli yardımıyla köpüğü söndürmeden karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya, kakao ve un bir kaseye elenir. Çırptığımız yumurtalı karışıma bir kaç defada eklenir, karıştırılır. Tepsi yağlanır, kek karışımı tepsiye dökülür. Üzerine vişneler dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede içini çekene kadar pişirilir. Fırından çıkınca bir ızgara veya tel üzerinde ilk sıcaklığı geçene kadar biraz bekletilir, çok fazla soğutulmaz... Süt, kakao, toz şeker ve tereyağı ısıtılır. Kaynamadan ocaktan alınır, soğutulur. Pişen kekin üzerine gezdirilir... Çikolata ve krema benmari usulü eritilir badem eklenir ve sıcak sıcak (çikolata soğuyunca çabuk donar) kekin üzerine spatula yardımıyla iyice yayılır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilir, üzeri vişneyle süslenip servis yapılır...

Püf Noktası:
Bu ölçüler dikdörtgen büyük borcam tepsi için uygun, size fazla gelebilir. Yarım ölçü yapmak isterseniz 3 yumurta (büyükse 2 yumurta) kullanarak tarifi uygulayabilirsiniz. Bide hamur kıvamı katı olmadığı için vişneler dibe çökebilir, bu normal bir durum. Vişneleri dizince bekletmeden hemen fırına verin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder