14 Şubat 2014 Cuma

Kalp Pasta



Kalp Pasta Tarifi
Malzemeler

Hamur için:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 gram vanilya şekeri
Krema için:
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Üzeri için:
1 su bardağı krem şanti
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
Pembe gıda boyası
Arasına:
Meyve dilimleri

Kalp Pasta Yapılışı
HAMUR malzemesini mikser ile 5 dakika çırpın. Kalp şeklinde bir kalıba döküp, 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, sütü ocağa koyun. Ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı tozşeker, 2 adet yumurta ve 3 çorba kaşığı unu karıştırın. Karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ekleyip, çırparak pişirin. Soğumaya bırakın. Pastanın dışı için, 1 su bardağı krem şanti, 1 çay kaşığı şeker ve 1 su bardağı sütü mikser ile karıştırın. Pişen keki yatay olarak üç parça halinde kesin. Alt katına kremayı yayın. Meyve parçalarını koyun. Üzerine bir miktar şanti koyup, diğer kek katını serin. Tekrar krema ve şanti koyun. Üçüncü kek parçasını üzerine yerleştirin. Son olarak bıçak yardımı ile pastanın dışını şanti kaplayın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder