18 Şubat 2014 Salı

Susamlı Simit

Susamlı Simit

Malzemeler:

Bir yumurta
Dört su bardağı un
Bir çay bardağı süt
Bir çay bardağı sıvıyağ
Bir paket kurumaya
Bir çay kaşığı mahlep
Bir çorba kaşığı toz şeker
Aldığı kadar ılık su

Üzeri İçin:
Susam

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına kuru malzemelri dökün ve elinizle harmanlayıp ortasına havuz yapın. Bu orta kısmına sıvı malzemeleri ekleyin. Hamuru ortadan başlayarak kenara doğru yoğurun. Kulak memesi kıvamına erişince hamuru bir müddet mayalandırın. Bu hamurdan 9-10 beze bölün ve bezelere uzun rulo şekli verin. Sonra elinizde çevirerek burgu biçimi verin ve uçlarını birbirine yapıştırın. Sonrasında bir kaseye su koyun ve yaptığınız simitleri bu suya batırıp çıkarın. Ardından simit yüzeylerinin susamla kaplanması için susam dolu bir kaba batırın ve çıkarıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder