15 Şubat 2014 Cumartesi

Elmalı Tart



Elmalı Tart Tarifi

Elma, tarçın ve ceviz, üçü bir araya gelince birde kurabiye ya da tart hamuru eşliğinde tadına doyulmaz bir lezet oluyor...

MALZEMELER

Hamur İçin;

250 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
4-4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İç Malzemesi;

5 adet elma
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz


TARİF

1- Rendelenmiş elmalar toz şeker ile birlikte suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.Altını kapattıktan sonra tarçın ve ceviz ilave edilerek karıştırın.

2- Tart hamuru için tüm malzemeleri derin bir kapda yoğurun.

3- Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane yardımı ile tart tepsisi ya da fırın tepsisi ebadında açın ve yağlanmış kalıbına yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delin. Üzerine elmalı harcı eşit şekilde yayın.

4- Ayırdığımız hamurdan dilerseniz şeritler yapıp tartın üzerine kafes yapabilir, dilerseniz merdaneyle açarak düz bir şekikde tartın üzerine yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz de kalan hamuru buzlukda 15-20 dakika bekletip hamuru tartın üzerine rendeliyerek hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

5- Daha sonra 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dk. kadar pişirin.

6- Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder