18 Şubat 2014 Salı

Açma

Açma

Malzemeler:
Bir su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı şeker (Tatlı sevenler için 3/4 su bardağı)
Bir su bardağı süt
Bir paket yaşmaya (42 gr)
1 tatlı kaşığı mahlep
Tuz
İki yumurta (Beyazı içine-Sarısı dışına)
Aldığı kadar un
Hamurun içine koymak için margarin

Hazırlanışı:
Sıvı malzemeleri yoğurma kabının içinde birbiriyle karıştırın ve mahlep ile tuzu içine ilave edin. Yaşmayayı bir su bardağı ılık suda eritip aynı kabın içine katın. Son olarak şekeri de ilave edip karıştırma işlemini bitirin. Sonra bir kilo kadar unu yavaş yavaş bu kabın içine ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığına ulaşana dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve bu parçaları elinizde yuvarlayın, avuç büyüklüğünde açın, içine bir çay kaşığı kadar margarini küçük parçalar halinde koyup kapatın. Hamura elinizle uzun rulo şekli verin ve elinizle bir ucundan tutup diğer ucundan burgu şekli verin. Sonra da yuvarlak açma şekli olacak biçimde uçlarını birleştirin. Bu hamurları yağlanmış tepsiye dizin ve ılık bir odada mayalanmasını bekleyin. Mayalanan açmalarınızın üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 180 derecede fırınlayın. Açmalarınız artık hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder