18 Şubat 2014 Salı

Hindistan Cevizli Kurabiye

 Hindistan Cevizli Kurabiye

Malzemeler:

1 paket margarin
2 yumurta (Sarısı içine, beyazı dışına)
1 su bardağı (tepeleme) pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Kakao

Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi

Hazırlanışı:

Yumuşamış margarin, yumurta sarısı ve pudra şekerini bir kapta elinizle yoğurup güzelce karıştırın. Sonra üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Hamurun kıvam bulmasına az bir zaman kaldığında hamuru ikiye bölün. Böldüğünüz bir kısmı ayırın. Diğer kısmını kapta elinize yapışmayacak duruma gelene dek azar azar un katarak yoğurun. Bu yoğurduğunuz hamuru sonra ayrı bir tabağa alın. Daha önce ayırdığınız hamuru bu defa alıp, ona da kakao katarak yoğurun. Bu şekilde iki renkte hamurlarınız hazır olacaktır. Ayırdığınız yumurta aklarınızı ve düz bir tabağa koyduğunuz Hindistan Ceviz’lerini yanınıza alarak kurabiye yapımına başlayın. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp kurabiye şekli verin ve onun üste gelecek kısmını önce yumurta beyazına sonra da Hindistan Cevizi’ne bulayıp yağlanmış fırın tepsinize yerleştirin. Hamur bitene dek bu işlemi uygulayın. Bitince fırında 180 derecede üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder