14 Şubat 2014 Cuma

İki Renkli Kek

İki Renkli Kek Tarifi
Malzemeler

5 adet yumurta
2 su bardağı pudraşekeri
2 paket vanilya
250 gram tereyağı
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
İki buçuk çorba kaşığı kakao
Üzerine:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Krem şanti

İki Renkli Kek Yapılışı
Geniş bir kapta yumurta sarılarını, tereyağı, pudraşekeri ve vanilya ile birlikte köpük köpük olana dek, yaklaşık yarım saat çırpın. Azar azar soğuk sütü ekleyin. Daha sonra, önceden karıştırdığınız un ve kabartma tozunu ilave edin. Ayrı bir kapta, yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın. Sonra diğer hamurun üzerine ekleyin. Hamuru ikiye ayırın. Birine kakao ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış tepsiye un serpin. Kakaosuz hamuru tepsiye yayın. Kakaolu hamuru üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Fırından aldıktan sonra, üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder