18 Şubat 2014 Salı

Revani

 Revani

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İsteğe bağlı olarak portakal ya da limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
5 ya da 5 buçuk su bardağı su (Şerbet kıvam tercihinize göre)
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakın. Sonra karıştırma kabına yumurtaları kırın. 1 su bardağı şekeri ilave edip köpürtene dek mikserle çırpın. Sonra yoğurdu ekleyin ve tekrardan çırpın. Sırayla diğer katı malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ve eklemek isterseniz bir portakal ya da bir limon kabuğu rendesini ilave edip düşük devirde çırpın. Fırın kabınızı yağlayın ve hamurunuzu boşaltıp hafif ısıtılmış fırında 180 derecede iyice kızarana dek pişirin. Fırından çıkartıp dilimleyin. Sıcak revaniye soğuk şerbeti dökün. Şimdiden afiyet olsun.  Not: Ölçüler orta boy fırın tepsisine göre verilmiştir. Büyük boy tepsi için malzemeleri arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder