18 Şubat 2014 Salı

Patatesli Karniyarik Borek

Patatesli Karniyarik Borek

Malzemeler:
4 yufka
1 su bardagi sut
Yarim su bardagi siviyag
Kucuk boy yumurtanin sarisi
1 tutam tuz

Ici icin:
4-5 adet haslanmis patates
Siviyag
Salca
Maydanoz
Istediginiz baharatlar ve tuz

Uzeri Icin:
Yumurta sarisi
Susam
Sucuk
Domates
Biber

Hazirlanisi:
Hasladiginiz patatesleri kucuk kucuk dograyin ancak pure gibi olmasin. Tavaniza bir miktar siviyag koyun ve yagi kizdirin. Icine salcanizi ekleyin ve sonrasinda patateslerinizi ekleyin. Icine biraz maydanoz dograyin ve bunlari karistirip soteleyin. Hepsi guzelce birbirine karissin. Sonra ocaktan indirin, tuzunu ve baharatlarini ekleyip sogumaya birakin. O sogurken sosunu hazirlayin. Sosu icin yumurta sarisi, sut, siviyag ve tuzu derin bir kaba bosaltip cirpin. Artik boreginizin yapimina baslayabilirsiniz. Ilk yufkayi serin ve uzerine sosunuzdan firca ile surun. Onun uzerine ikinci yufkayi serin ve ayni islemi uygulayin. Sonra yufkayi sigara boregi yapar gibi ucgen ucgen kesin. Yufkanin genis tarafina patatesli harctan koyup resimde goruldugu gibi sarin. (Sararken kenarlarini ice dogru katlayin). Kalan iki yufkaya da ayni islemi uygulayin. Boreklerinizi yaglanmis tepsiye dizin ve uzerine yumurta sarisi surun. Sonra susam serpip bir bicak yardimiyla borekleri ortadan yarin. Dilimlediginiz sucuk, domates ve biberi yerlestirin. 180 derecelik firinda kizarana dek pisirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder