18 Şubat 2014 Salı

elmalı kurabiye


 Malzemeler:
1 Paket Margarin
1 Yumurta
Yarım Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un

İç Harcı İçin:
4 Orta Boy Elma
4 Çorba Kaşığı Şeker
Yarım Çay Bardağı Kadar Ufalanmış Ceviz
1 Çay Kaşığı Kadar Tarçın

Hazırlanışı
Margarin, yumurta, yoğurt, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta elinizle güzelce yedirip karıştırın. Sonra ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığından azıcık daha sert olmalıdır. Bu kıvama gelince bırakın ve 5-10 dakika hamuru dinlendirin. O arada elmaları soyup bir tencere ya da tavaya rendeleyerek iç harcını hazırlamaya başlayın. Şekerini katıp pişirin (Şekerini elmanızın tadına göre ayarlayın). Suyunu çekince altını kapatın ve ocaktan alın. Cevizle tarçınını katıp karıştırın. Siz kurabiyenin hamurunu açarken iç harcı da soğuyacaktır. Sonra düz bir zeminde hamuru merdane ya da oklava ile açıp istediğiniz şekilleri vererek 180 derecede hafif pembeleşinceye dek pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder