16 Şubat 2014 Pazar

Frambuazlı - Muzlu Tartolet



Frambuazlı - Muzlu Tartolet Tarifi

MALZEMELER

Hamur Malzemesi:

125 gr. tereyağı
1 yumurta sarısı
215 gr. un
55 gr. pudra şekeri

Kreması:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri İçin:

1 paket tart jölesi
Frambuaz, muz

TARİF

Bir kaba unu, pudra şekerini alın. Tereyağı ve yumurta sarısını ilave ederek hamuru yoğurun. Zamanınız varsa hamurun ağzını kapatıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

Daha sonra hamuru tartölet kaıplarınızın sayısı kadar bezelere bölerek açın ve kalıplara yerleştirin. Hamurları ara ara çatalla delerek üzerine kuru bakliyat serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. Pişen hamurların üzerindeki bakliyatları alın ve soğumaya bırakın.

Kremayı hazırlamak için; un, şeker, yumurta ve sütü küçük bir tencerede çırpın. Ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan almadan tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın ve ocağı kapatın.

Hazırladığınız kremayı tartların içine paylaştırın.

Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Frambuaz ve muzları kremanın üzerine dizerek jöleyi meyvelerin üzerine gezdirin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder