19 Şubat 2014 Çarşamba

Muzlu Kek...




Farklı ve çok lezzetli bir kek tarifi, Muzlu Kek...

Malzemeler:

3 yumurta
4 muz (olgunlaşmış, orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 türk kahvesi fincanı süt
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı (erimemiş hali)
1 paket kabartma tozu
1 vanilya çubuğu veya 1 paket vanilya
2.5 su bardağı un (klasik su bardağı, 400 gr)

Yapılışı:
Yumurta ve toz şeker köpürene kadar iyice çırpılır. Üzerine süt, erimiş tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Hafif karıştırılır. Muzlar soyulup çatal yardımıyla ezilir. Karışıma eklenir, hafif karıştırılır. Vanilya çubuğu ikiye ayrılır, bıçağın ucuyla içi kazınıp karışıma eklenir. Un ve kabartma tozu elenerek eklenir, hafif karıştırılır. Damla çikolata ilave edilir, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında, önce 180 derecede, 25-30 dakika sonra 170, 10 dakika sonra 160, 150 şeklinde ısı kademeli olarak azaltılarak pişirilir. Fırından çıkınca bir tel veya ızgara üzerinde soğutulur. Kalıptan çıkarılıp servis yapılır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder