15 Şubat 2014 Cumartesi

Paskalya Çöreği Pastası



Paskalya Çöreği Pastası Tarifi

Pratik tatlılarıma yeni katılan bir pasta tarifi. Paskalya çöreği, krema ve çikolata sosunun birleşimi eminim sizin de hoşunuza gidecek.

MALZEMELER

1 adet paskalya çöreği
Krema malzemeleri;
1 lt. süt
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Ara malzemesi;
1'er avuç damla çikolata, ceviz ya da fındık
Meyve olarak; arzuya göre muz, frambuaz ya da vişne.

Çikolata sos malzemesi;

2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

TARİF

Paskalya çöreğini ufak ufak doğrayıp kare bir borcama serpiştirin. Daha sonra muhallebiyi hazırlamak için; Tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup kısık ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Daha sonra tereyağı da ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar karıştırın.

Borcamdaki paskalya çöreklerinin üzerine kremayı dökün. Çikolata parçacıkları, fındık, fıstık ve dilediğiniz meyveden kremanın üzerine serpiştirin.

Çikolata sos malzemelerini küçük bir tencerereye koyup muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.

Son olarak çikolata sosu pastanın üzerine döküp buzdolabında bir süre soğuttuktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder