18 Şubat 2014 Salı

Rulo Poğaça





 Rulo Poğaça

Malzemeler:
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Aldığı kadar ılık su
Hamuru açtıktan sonra üzerine sürmek için eritilmiş tereyağı

İç Harcı İçin:
Beyaz peynir, dere otu, maydanoz

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı, çörek otu

Hazırlanışı:
Yoğurma kabınıza unu dökün ve ortasını havuz yapın. Diğer malzemeleri bu kısma koyun ve ılık sudan birazcık ekleyip sıvı malzemeler yardımıyla mayanızı iyice eritin. Sonra azar azar ılık su ekleyerek ve unu karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur bir kenarda dinlendirilirken iç harcı hazırlayın. Maydanoz ve dere otunu ince ince kıyın ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Hamuru merdaneyle açın ve üzerine eritilmiş tereyağından sürün. Sonra iç harcı üzerine yayın ve bir ucundan başlayıp sarın. Hamuru yuvarlak ya da ay şeklinde tepsiye alın ve ılık ortamda bir müddet mayalandırın. Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve bıçak yardımıyla hamurun üzerine kesikler atın. 180 ya da 200 derecede altı üstü kızarana dek pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder