11 Şubat 2014 Salı

DEREOTLU PEYNİRLİ NEFİS POĞAÇA


malzemeler:
125 gram oda sıcaklığında margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 yumurta(beyazı hamura sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı sirke
3- 4 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 bağ dereotu
içine:
100-150 gram beyaz peynir
üzerine:
ay çekirdeği
yapılışı
un bir kabın içerisine koyulur unun ortası havuz gibi açılarak diğer malzemeler ortasına eklenir ortadaki malzemeler karıştırılarak yavaş yavaş kenarlardan un da alınarak yumuşacık bir hamur elde edilir incecik kıyılmış dereotu eklenir ve karıştırılır
hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalarak kopartılarak yuvarlanır ve parmağımızla ortasına yuva açılır bu yuvanın içerisine ezilmiş peynir koyulur ve yuvarlanır
hamur bitinceye kadar bu işleme devam edilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir
üzerine yumurta sarısı sürülür ay çekirdeği serpiştirilir
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri ve altları kızarıncaya kadar pişirilir
sıcak veya ılık olarak servis yapılır
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder