19 Şubat 2014 Çarşamba

MISIR EKMEĞİ

MISIR EKMEĞİ

Malzemeler:
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı normal un
2 su bardağı süt 
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket ınstant maya (küçük paketlerden)
2 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
Mısır unu, un ve toz şeker karıştırılır. Tuz ve maya eklenir karıştırılır. Ilık süt, erimiş tereyağı ve sıvı yağ eklenir, karıştırılır. Kıvamı kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalı. Yağlanmış tepsiye (klasik yuvarlak borcam tepsi için uygun) yayılır. El yağlanarak hamurun üzeri düzeltilir ve yağlanır. 40 dakika kadar ılık bir yerde bekletilip, tepsi mayası yapılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir (Gün masamızda bulunan otoriteler mısır ekmeğinin zor piştiğini söylediler yani hemen pişmezse telaşlanmayın :)) Dilimlenip servis yapılır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder