18 Şubat 2014 Salı

Çilekli Pasta

 Çilekli Pasta

Malzemeler:

Panispanya Keki İçin:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı soğuk su
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin:
Sulandırılmış çilek reçeli (Çilekleri hariç)

Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
50 gram margarin
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Arzu ettiğiniz herhangi bir meyve (Çilek, vişne, böğürtlen, kivi, muz vb.)

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 yumurtayı kırın. Bir su bardağı toz şekeri ilave edip köpürene dek iyice çırpın. Köpürdükten sonra soğuk su ilave edip bir kez daha çırpın. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız bu kek hamurunu önceden her tarafını yağlı kağıtla kaplamış olduğunuz pasta çemberinize dökün. Hamuru çemberin kenarlarına doğru biraz itin. Bunu yapmanız hamurun piştikten sonra her tarafının eşit oranda kabarmasını sağlayacaktır.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında 15 dakika civarında pişirin. Sonra dereceyi 160'a düşürüp kek pişene kadar devam edin. Kekin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edin. Piştikten sonra keki fırından alıp soğumaya bırakın. Kek soğurken siz kremayı hazırlayın. 2,5 su bardağı süt, margarin, nişasta, un ve şekeri kremayı yapacağınız tencerenin içine koyun ve çırpın. Krema kıvamına gelinceye dek çırparak pişirin ve sonrasında soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket krem şantiyi köpürtün ve önceden pişirip soğutmuş olduğunuz kremanın içine döküp karıştırın. İyice karışması için mikserle çırpın. Artık krema hazır. Soğuyan pandispanya kekini enlemesine üçe bölün ve sulandırdığınız çilek reçeliyle ıslatın. Kek ıslandıktan sonra bir müddet bekleyin. Hazırladığınız kremayı kekin ara katlarına sürün ve üst üste yerleştirin. Üzerini süslemek için yine bir su bardağı süt ve bir paket krem şantiyi karıştırıp köpürtün. Varsa eğer sıkma torbasıyla şekil vererek pastayı süsleyin. Sıkma torbanız yoksa spatula ya da bıçak yardımıyla da pastanın üzerini krem şantiyle kaplayabilirsiniz. Son olarak tercih ettiğinz herhangi bir meyveyi dilimleyerek pastanın üzerini süsleyin. Meyve kullanmak istemezseniz pasta süsleri yardımıyla da pastanızı renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder