18 Şubat 2014 Salı

Kavurmalı Simit

 Kavurmalı Simit

Malzemeler:
4,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaşmaya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Alabildiği kadar ılık su

İç Harcı İçin:
Kavurma

Mantolamak İçin:
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı pekmez
Susam

Hazırlanışı:
Geniş bir yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz şeklinde açın. Açılan bu kısıma diğer malzemeleri de koyup alabildiği kadar ılık suyu ekleyin ve biraz yoğurun. Yoğurduğunuz bu hamuru 8-9 bezeye bölüp bu bezeleri 10 dakika mayalandırın. Daha sonra bezeleri merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açıp içine kavurmaları koyun. Kenarlarını içe katlayıp (sarma sarar gibi) sarın ve bu işlem bitince mantolama işlemine geçin. Bunun için 1 kaşık pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırın ve bu karışımı simitleri içine kolayca bulayabileceğiniz geniş bir tabağa dökün. Yapılan simitleri önce bu karışıma daha sonra da susama bulayıp sardığınız simitlerin hamurunun bitiş noktası olan yerlerini alt kısma getirerek yağlanmış tepsiye dizin. 15-20 Dakika tepsi üzerinde ılık bir ortamda mayalandırın. 180 derecede nar gibi kızarana dek pişirin. (Simitleri sararken boyutlarını siz ayarlayabilirsiniz. Sarıp tepsiye yerleştirdiğiniz hamur o anki boyutunun mayalanma ve pişme aşamaları sonrasında yaklaşık iki katı olacaktır. Bunu göz önünde bulundurursanız simitlerinizin boyutunu istediğiniz ölçüde tutturabilirsiniz. Ayrıca tepsiye yerleştirirken aralarına bir miktar mesafe bırakmanız simitlerin her tarafının eşit oranda kızarmasını sağlayacaktır.) Şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder