17 Şubat 2014 Pazartesi

Kremalı Havuçlu yaşpasta ve Köstebek pasta

Kremalı Havuçlu yaşpasta
Malzemeler :

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı kadar ufalanmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması İçin

5 su bardağı süt
2 kaşık nişasta
2 yemek kaşığı un
yarımın yarısı margarin
bir bardak şeker.

yapılışı;

tüm malzemeyi teker teker karıştırıp yuvarlak borcama dökelim.önceden ısıtılmış fırında 180 derecede iyice kızarana kadar 20 veya 25 dk pişirelim.

kremayı da bir tencere de pişirelim kek ve kremada ılık olunca kekin üstüne dökelim.buzdolabına soğuması için koyalım

KOSTEBEK PASTA

MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMA MALZEMESİ:
2,5 su bardağıl süt
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

YAPILIŞI: Öncelikle keki hazırlıyoruz.Yumurta ve şekeri en az 5dk çırpın,içine süt,sıvıyağ,kakao,vanilya ekleyip çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyip içine ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (dikdörtgen fırın tepsisi) döküp pişirin ve soğutun.Kremayı hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin 1-2 dk kaynatıp içine margarini ekleyin ve soğumaya bırakın.Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.Kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.Geriye kalan kek parçalarını blendırdan geçirip öğütün.Büyük bir kaseye koyun.Herbir yuvarlağın üzerine 1 parça muz koyup onunda üzerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup muzu iyice kremayla kaplayın.Her bir kek parçasını kek kırıntılarına batırıp etrafını kaplayın.Elinizle düzeltmeye gayret edin.Servis tabağına alın.2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder