16 Şubat 2014 Pazar

Kuruyemişli Tart

Kuruyemişli Tart Tarifi
Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 kahve fincanı tozşeker
2 su bardağı un

Muhallebi için:
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
Yedi buçuk çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı krema
50 gram tereyağı

Süslemek için: Ceviz, badem, kayısı, fındık, antepfıstığı
Üzerine: 2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 çay bardağı soğuk su

Kuruyemişli Tart Yapılışı
ÖNCELİKLE hamur için margarin, yumurta, kabartma tozu, tozşeker ve unu derin bir kasede yoğurun. Hamuru tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde merdaneyle açın ve kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Muhallebisi için süt, un, tozşeker, vanilya ve yumurta sarısını bir tencereye alıp telle çırpın. Ocağa oturtup, topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve krema ile tereyağını ekleyin. Karıştırarak soğuttuktan sonra pişen tart hamurunun içine yayın ve kuruyemişlerle süsleyin. Üzeri için nişasta ve tozşekeri soğuk suda çırparak eritin. Kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin. Kuruyemişlerin üzerine kaşıkla eşit şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder