12 Şubat 2014 Çarşamba

Çikolatalı Brownie



Şimdiye kadar denenmişler arasında en lezzetlilerinden biri diyebilirim.

Malzemeler
• 150 gr tereyağı
• 1,5 su bardağı benmari usulü eritilmiş çikolata
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
• 1,5 su bardağı damla çikolata
• 1 çay kaşığı tuz
• 4 adet yumurta
• ½ su bardağı un
Sosu İçin
• 1 su bardağı benmari usulü eritilmiş çikolata
• 1 su bardağı krema
• ½ çay bardağı bal
• 1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
1. Brownie için tereyağını ocakta eritin.
2. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı katın.
3. Toz şekeri yumurta ile çırpıp, çikolatalı karışıma ekleyin.
4. Un, ceviz, damla çikolata ve tuzu ilave ederek karıştırın ve yağlanmış kare bir borcama yayın.
5. Önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
6. Çikolata sosu için, tereyağını krema ve balla kaynatın.
7. Eritilmiş çikolatayı ekleyip, karıştırarak sosu ocaktan alın.
8. Fırından aldığınız soğuyan brownie nin üzerine çikolatalı sosu gezdirin.
9. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder