14 Şubat 2014 Cuma

İncirli Kek Tarifi


Malzemeler

4-5 adet büyük boy incir
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı limon veya portakal suyu
İki buçuk su bardağı un

İncirli Kek Yapılışı
Tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Süt ve sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Eleyerek vanilyayı, ardından kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Limon suyunu ilave edin. Son olarak unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış fırın kabına karışımın yarısını döküp, incirleri yerleştirin. Kalan karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder