18 Şubat 2014 Salı

pizza



Pizza

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar ılık su
Bir tutam tuz

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Susam

Sosu İçin:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir adet domates
Bir çorba kaşığı domates salçası
Bir diş sarımsak
İstediğiniz baharatlar
Bir tutam tuz

İç Malzemesi:
Sucuk, zeytin, mantar, biber, domates, kaşar peyniri (Dilediğinzde malzemeleri değiştirebilirsiniz)

Sosun Yapılışı:
Yarım çay bardağı sıvı yağı bir tavanın içine koyun ve bir kaşık domates salçasını ekleyin. Sonrada rendelediğiniz domatesi ve bir diş sarımsağı içine katın. Biraz piştikten sonra ocaktan indirin. Sevdiğiniz baharatlardan azar azar katın ve sosun soğumasını bekleyin.

Hazırlanışı:
Unu yoğurma kabının içine döküp ortasında havuz yapın. Sıvı yağ ve yaş mayayı ortaya koyun ve karıştırın. Sonra azar azar ılık su ekleyin ve kenardaki unları katarak yoğurun (Kulak memesi yumuşaklığında olsun). Hamuru birkaç dakika dinlendirin. Sonra hamurun üçte brini ayırın, geriye kalan kısmı pizzayı yapacağınız tepsinin taban genişliğine göre merdaneyle orta kalınlıkta açın. Tepsinizi yağlayıp o hamuru içine yerleştirin. Sonra geride kalan diğer hamura kurşun kalem kalınlığında fitil şekli verin ve pizzaınızın etrafını onunla çevirin. Yapışması için pizza ile kenar kısmının buluştuğu yere su sürün. Bu şekilde simit şeklini almış olacak. Ardından hamuru bir müddet bekletip mayalandırın. Sonrasında pizzanın kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp susam serpin.Sonra pizzanın içine yapmış olduğunuz sostan sürüp kaşar peyniri serpin. Bunların üzerine sucuk, mantar, biber, domates ve zeytin parçaları koyun. Alta serpilen kaşar peynirinden kalanları tekrardan pizzanın üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder