18 Şubat 2014 Salı

Dereotlu Poğaça

 Dereotlu Poğaça

Malzemeler:
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
3 su bardağı un (Tepeleme)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tuzu
1 tutam tuz
100 gram margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
Yarım kase kadar dereotu (Sadece ince yaprak kısımları)

Hazırlanışı:
Geniş bir yoğurma kabına unun 2 su bardağını havuz yapın. Ortasına margarin, sıvıyağ, yumurta, yoğurt ve dereotunu koyun. Diğer tarafta küçük bir kasenin içine kabartma tozunu dökün ve üzerine 2 çorba kaşığı sirkeyi ekleyin. O köpürüp aktive olacaktır. Sonrasında kaseyi çalkalayıp tamamen karıştıklarından emin olun. Elde ettiğiniz bu karışımı da az önce oluşturduğunuz havuzun içine koyun ve hepsini birlikte yoğurun. Hepsi yoğurulduktan sonra kalan bir su bardağı unu azar azar ekleyip hamuru toparlayın. Kıvamı kulak memesinden daha yumuşak olmalıdır. Toparlanan hamura elinizde top şekli verin. Top şekli verdiğiniz hamuru içine daha fazla hava girmesini sağlamak ve daha çok kabarabilmesi için dıştan içe doğru tekrar yoğurun. Sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde yuvarlayıp avucunuzun içinde düzleştirin. (Yağlı bir hamur olduğundan dolayı kalınlığı poğaçadan daha ince olmalı ki içi hamur kalmasın) Düzleştirdiğiniz bu hamurlara poğaça şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine önceden ayırmış olduğunuz bir adet yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı ve üstü kızarana dek pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder