16 Şubat 2014 Pazar

Havuçlu ve Kremalı Kek

Havuçlu ve Kremalı Kek Tarifi

MALZEMELER

3/4 su bardağı sıvıyağ yada eritilmiş tereyağı

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı rendelenmiş havuç

1 su bardağı ceviz

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

2,5 su bardağı süt

2,5 yemek kaşığı un

5 kaşık toz şeker

Kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı

Vanilya

TARİF

Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşük ayarda çırpın.

Yağını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Rendelenmiş havuçları, tarçını, iri dövülmüş cevizi ve en son unu ilave edip iyice çırpın ve keki yağlanmış kalıba aktarın.

Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

Kreması için şekeri unu küçük bir tencerede karıştırın yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin. Ocakta sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 2-3 dakika daha pişirip vanilya ve tereyağını da ilave edin.

Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın ve sıcağı çıkmış kekin üzerine dökün.

Dolapta soğuttuktan sonra ceviz ve tarçınla süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder