16 Şubat 2014 Pazar

Çaylı Ve Çikolata Soslu Kek

Çaylı Ve Çikolata Soslu Kek Tarifi
Malzemeler

3 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı demli çay
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 su bardağı kepekli un
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu

Sos için:
Yarım paket (100 ml) krema
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kuru çay
1 paket (80 gram) bitter çikolata

Çaylı Ve Çikolata Soslu Kek Yapılışı
YUMURTALARI derin bir kaba alın ve tozşeker ilave edip, çırpıcı ile çırpın. Oda sıcaklığındaki çay ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın. Ayrı bir kaba un, kepekli un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalı karışıma ekleyip, karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Çikolata sos için kremayı bir kaba alın ve ocağa oturtun. Bal ve çayı ilave edip, kısık ateşte çay rengini verene kadar ısıtın. Parçalara ayırdığınız çikolatayı ayrı bir kaba alın ve üzerine çaylı karışımı süzerek, boşaltın. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder