18 Şubat 2014 Salı

Ekler

Ekler

Malzemeler:

Hamuru İçin:
6 adet küçük boy yumurta
1 buçuk su bardağı su
125 gram margarin
2 su bardağı un
1 tutam şeker
1 tutam tuz

Kreması İçin:
Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
1 yumurta
50 gram margarin
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker

Krem Şanti İçin:
1 bardak soğuk süt
1 paket krem şanti

Çikolata Sosu İçin:
200 ml sıvı krema
200 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:
Su, yağ, şeker ve tuzu bir kaba koyup orta ateşte suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra yavaş yavaş çırparak un ekleyin ve karıştırın. Elde ettiğiniz karışım tencerenin içine yapışmaya başlayınca ocaktan alın ve kolay soğuması için başka bir kaba koyun. İyice soğumasını bekleyin ve altı adet yumurtayı hamurun içine her defasında tekrar çırpmak kaydıyla teker teker kırın. Hazır olan hamuru sıkma torbasının içine doldurun ve düz başlıklı aparatı kullanarak yağlanmış tepsiye uzun şeritler halinde resimdeki gibi sıkın. 180 derecede pişirin ve soğumaya bırakın. O arada krema ve sosunu hazırlayın. Krema malzemelerinin tümünü bir tencereye koyun ve orta ateşte çırparak koyulaşıp krema kıvamını buluncaya kadar pişirin. Krema bir kenarda soğurken çikolata sosunu hazırlayın. 200 ml kremanızı bir tavaya döküp kaynatın. Kaynayınca ocaktan indirin ve 200 gramlık bitter çikolatayı içine ekleyip karıştırın. Sonrasında oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha önceden soğumaya bıraktığınız kremanın içine bir su bardağı soğuk süt ile bir paket krem şantiyi mikserde köpürtün ve kremanın içine ekleyip çırpın. Krema ve çikolata sosu artık hazır. Soğuyan hamurları ortadan ikiye kesip arasına krema koyun ve kapatın. Soğuttuğunuz çikolata soslarına hamurların üst kısmını batırın ve üzerlerine şam fıstığı ya da Hindistan cevizi serpip süsleyin. Not: Sertleşmemesi için buzdolabı yerine oda sıcaklığında muhafaza edin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder