11 Şubat 2014 Salı

RULO PASTA

RULO PASTA : 

Malzeme Listesi

1 çay bardagı toz şeker
paket kabartma tozu
3 Yumurta
yarım çay bardagı su
1 su bardagı un
paket vanilya

Aroma ve İç Malzemeler

Hindistan Cevizi
Mango
Yaban Mersini

Şanti Malzemeleri

1 su bardagı süt
1 poşet toz şanti

Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Hazırlanır anlatımına geçiyoruz;

Öncelikle yumurtaları önceden hazırladıgımız büyük bir kapta kırma işlemini gerçekleştiriyoruz. Şekerimizi üzerine boşaltıyoruz. Şekeri çırparak üzerine çay bardagı büyüklügünde su ekliyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu çırptıgımız karışıma ekliyoruz. Hemen ardından unumuzu da bu karışımın üzerine dökerek karıştırmaya başlıyoruz. Çırptıgımız karışımı yaglanmış tepsinin üzerine döküyoruz. Fırını daha önceden ısıtılmış bir hale getirerek 10 dakika aralıgında pişiriyoruz. Soguması için kenarda bekletme işlemini uyguluyoruz. Bir diger tarafta süt ve toz şantiyi karıştırıyoruz. Mangonun kabuklarını soyup hazır hale getiriyoruz. Bu işlem de bittikten sonra kekin üzerine reçel veya marmelat ekliyoruz. hazırlanan şantinin yarısını da sürüyoruz. Yaban mersini dökerek keki rulo halde sarma işlemine geçiyoruz. Kenarda bekleyen az kalan krem şantimizi de kekin üzerine sürme işlemini gerçekleştiriyoruz. Mangoları pastanın üzerine dizerek hindistan cevizi de eklemeyi unutmuyoruz Muhteşem rulo pasta tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder