17 Şubat 2014 Pazartesi

Mandalina Soslu Islak Kek

Mandalina Soslu Islak Kek Tarifi - 10 Kişilik
Malzemeler

Kek için:
1 su bardağı esmerşeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 su bardağı un ya da kepekli un
1’er paket kabartama tozu ve vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tarçın
4 adet mandalina suyu
Sosu için:
Yarım paket krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet 80 gram’lık bitter çikolata
Süslemek için:
2 adet mandalina
1 çorba kaşığı pudraşekeri

Mandalina Soslu Islak Kek Yapılışı
ESMERŞEKER ve tereyağını bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerine süt ve yumurtayı ekleyin. Mandalina suyu hariç kalan malzemeyi de ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirdikten
sonra üzerine mandalina suyu gezdirin. Kek mandalina suyunu çekince elinizle ufalayın. Küçük bir cheesecake kalıbını servis tabağına yerleştirin. Ufaladığınız keki kalıbın içine koyup şekillendirin. Kalan kekleri de servis tabaklarında ayrı ayrı şekillendirin. Sosu için, kremayı bir kaba alıp kısık ateşte kaynama noktasına getirin.Tereyağını ekleyip ocaktan alın. Karışımı rendelenmiş çikolatanın üzerine döküp karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosu keklerin üzerine gezdirin. Mandalina dilimleri ve pudraşekeri ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder