11 Şubat 2014 Salı

KÖSTEBEK PASTA


Malzemeler:
Kakaolu Pandispanya:
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
4 kaşık kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Krema için:
1.5 lt süt
9 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
Yarım bardak antep fıstığı
Hindistancevizi
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Yapılışı:
Önce kremayı pişirip , soğuması için bir kenara koyun. Pandispanya için, oda ısısında yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyin. En son un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, 26 cm lik kalıba koyarak önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üst kısmını alıp içini oyun kenarları kalsın.Pişirdiğiniz kremayı , çok az sütle ıslattığınız krem şanti ile birlikte çırpın.Oldukça katı bir krema elde edeceksiniz . Hindistancevizi ve antep fıstığı ekleyerek kremayı ,pandispanyanızın içine dökün. Üzerini ufaladığınız kek parçalarıyle kaplayın. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

{AFİYET OLSUN}

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder