18 Şubat 2014 Salı

Gül Böreği

Gül Böreği

Malzemeler:
2 yufka
1 çay bardağı süt (Büyük boy çay bardağı)
Yarım çay bardağı sıvıyağ (Büyük boy çay bardağı)
1 tutam tuz

İçi İçin:
Arzu ettiğiniz herhangi bir iç (Kıymalı, Peynirli, Patatesli vs.)

Üzeri İçin:
Susam
Çörek Otu
Yumurta Sarısı

Hazırlanışı:
Birinci yufkanızı serin. Arasına bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 tutam tuz ile yapmış olduğumuz sostan fırça yardımıyla sürün. Bu yufkayı sigara böreğinden daha büyük üçgen parçalara bölün. Üçgenin geniş tarafına arzu ettiğiniz herhangi bir iç harcı koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın (Sararken kenarlarını içe katlamadan sarın. Bu şekilde böreğe gül şeklini vermeniz daha kolay olacaktır). Ardından sigara böreği şeklinde sardığınız yufkayı bir ucundan tutup kıvırarak gül şekli verin. Yufkalarınız bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Hepsi bitince sosunuzdan böreklerinizin üzerine sürün. Buzdolabında 10 dakika beklettikten sonra çıkarıp üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpin. 180 derecede kızarana dek pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder