18 Şubat 2014 Salı

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği

Malzemeler:
1 adet yufka (Çoğaltabilirsiniz)
Kızartmak için sıvı yağ

İçi İçin:
Domates
Biber
Sucuk veya Pastırma
Kaşar Peyniri
Tuz

Hazırlanışı:
Domates, biber, kaşar peyniri ve sucukları ince ince dilimleyin. Domates ve biberi tuzlayıp böreği yapmaya başlayın. Önce yufkayı düz bir zemine serin. Sigara böreği için kestiğiniz yufkadan birazcık daha geniş üçgen parçalar kesin. Dilimlediğiniz sucuklardan üç dilimi yan yana koyun. Onun üzerine ince ince dilimlediğiniz domates ve biber dilimlerinden koyun. En üste de kaşar dilimini koyup yufkanın kenarlarını içe katlayarak böreği sarın. Uçlarını yapıştırmak için su kullanabilirsiniz. Üçgen dilimleriniz bitene kadar bu işlemi uygulayın. Sonrasında bir tavada sıvıyağ kızdırın ve böreklerinizi kızan sıvıyağda kızartın. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder