18 Şubat 2014 Salı

Peynirli Açma

 Peynirli Açma

Malzemeler:

Bir çay bardağı süt
Bir çay bardağı sıvıyağ
Bir çorba kaşığı toz şeker
Bir yumurta akı
Bir paket kurumaya
Bir çay kaşığı mahlep
Yarım su bardağı ılık su
4-4,5 su bardağı un
Tuz

Ara Katları İçin:
İki çorba kaşığı margarin ya da tereyağ

Üzeri İçin:
Beyaz peynir
Domates
Biber
Bir yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına süt, sıvıyağ, yumurta akı, toz şeker, tuz, kurumaya ve biraz ılık su ekleyip elle karıştırın. Ardından un katıp hamuru yoğurun. 15 dakika mayalandırın. Sekiz ya da on bezeye bölün. Bezeleri elinizle bir miktar açın ve üzerlerine yağdan sürüp inceltebildiğiniz incelikte açın. Bu hamuru bir ucundan başlayarak rulo yapın. Uç tarafını altına sıkıştırıp tepsiye alın. Hamurların ortasını parmak ucuyla çukurlaştırıp bu bölüme beyaz peynir ve onun üst kısmına domates, biber dilimleri koyun. Son olarak hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp 10-15 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder