15 Şubat 2014 Cumartesi

Labneli Frambuazlı Pasta

- 200 gr labne
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 200 ml krema
- 1 su bardağı frambuaz
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 3 katlı pasta tabanı
Dış kaplaması için;
- 1 paket Pınar Krem Şanti (tarife göre hazırlanmış)
Şurup için;
- Yarım bardak su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 paket vanilya
Hazırlanışı:
Süt, krema, yumurta, şeker, nişasta ve vanilyayı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne’yi ekleyin ve kremaya tahta kaşık yardımıyla yedirin. Krema içine frambuazları ekleyin.
Pasta tabanları şurupla ıslatın ve kremayı aralarına sürün. Dış kısmını hazırladığınız krem şanti ile kaplayın. İstediğiniz şekilde süsleyin, buzdolabında bekletin ve servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder