18 Şubat 2014 Salı

Susamlı İrmikli Kayısılı Kek

Susamlı İrmikli Kayısılı Kek
Malzemeler

4 yumurta
1 bardak sıvıyağ
1 bardak buğday nişastası
1/2 bardak sıcak su
1 paket kabartma tozu
1.5 bardak toz şeker
1 bardak esmer un (arzu edilirse beyaz un)
1/2 bardak irmik
1 paket vanilya
15 adet kuru kayısı
Kalıbı yağlamak için margarin ve Susam

Tarif

Tüm malzemeler homojen bir kıvama gelince kayısı ve sıcak su eklenir karıştırılır,
Kalıbımız margarinle yağlanır ve her tarafına susam serpilir,
Kek karışımımız kalıbımıza dökülür,
180 derece fırında 45-50 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder