16 Şubat 2014 Pazar

İMAM BAYILDI



Malzemeler:
- 6 adet patlıcan (Benim yaptığım 6 patlıcan toplam 1200 gr geldi.)
- 3 iri domates (600 gr kadar)
- 1 iri kuru soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3-4 diş sarmısak
- 1 yeşil biber
- 2 kesme şeker
- 1 avuç maydanoz
Patlıcanların kabuklarının hepsini soyup, tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin ki acı suyu çıksın. Tuzlu sudan çıkarıp, durulayın ve iyice kurumalarını sağlayın. Üzerlerine çatalla delikler açın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı zeytinyağını fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar, iyice yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanlar pişerken, bir yandan da içini hazırlayacağız. Bunun için kuru soğanı piyazlık (yarım ay) şekilde doğrayın. Bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Sonra içine ufak ufak doğradığını yeşil biberi, şekeri, kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri, ince ince doğradığınız sarmısakları ve tuzunu ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Altını söndürmeye yakın, ince kıydığınız maydonozları da ekleyip, iyice karıştırın.
Patlıcanları fırından çıkarıp, bir borcama yerleştirin. Her birinin göbeğini kesip, içini doldurmak için kaşıkla birer cep oluşturun. Az pişirdiğiniz domatesli harçla, patlıcanların içini doldurun. Harcın suyunu da patlıcanların üzerine gezdirin. 170 derece fırına yeniden koyun ve 40 dakika pişirin. Artık imambayıldılarınız hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder