21 Şubat 2014 Cuma

NAZLI'NIN MUTFAĞI'DAN BOL CEVİZLİ TARÇINLI AYVA REÇELLİ TURTA



TARİF: 


1,5 SU B. YOĞURT
YARIM SU B. SIVIYAĞ
2 TATLI K. SİRKE
1 SU B. PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA
1 PK. KABARTMA TOZU
1 PK. VANİLİN
2 SU B. UN

İÇİ İÇİN: AYVA REÇELİ , TARÇIN,  BOL CEVİZ İÇİ

HAMUR MALZEMELRİYLE YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN VE 15 DK DOLAPTA DİNLENDİRİN. İÇ HARCI İÇİN TÜM MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIN. HAMURU İKİYE BÖLÜN. BİR PARÇASINI TART KALIBINIZA GÖRE AÇIN VE KALIBI YAĞLAYIP HAMURU KALIBA YERLEŞTİRİN. ÜZERİNE İÇ HARCI DÖKÜN VE YAYIN. DİĞER HAMURU DA MERDANEYLE AÇIN VE UZUN ŞERİTLER KESİP TARTIN ÜSTÜNÜ KAPATIN. FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. ILIDIKTAN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİP DİLİMLEYEREK SERVİS EDİN.
TAVSİYE: PİŞEN TARTLARI DİLİMLEYİP BUZDOLABINA KALDIRIN. ERTESİ GÜN YEDİĞİNİZDE DAHA DA LEZZETLİ GELECEKTİR.   AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder