18 Şubat 2014 Salı

Havuçlu-Tarçınlı Kek



Havuçlu-Tarçınlı Kek

Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı süt
3 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı ceviz
1 buçuk tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
3 yumurtayı keki yapacağınız kaba kırın. 2 su bardağı şekeri üzerine ilave edin ve mikserle önce düşük sonra yüksek devirde köpürene kadar çırpın. Sonra sıvıyağı ekleyin ve ardından yarım çay bardağı sütü ekleyip tekrar çırpın. Sonra 3 su bardağı un ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak tarçın, vanilya, kabartma tozu, ceviz ve rendelenmiş havucu koyup düşük devirde fazla olmamak kaydıyla çırpın. Kalıp kullanıyorsanız kalıbınızı margarin ya da sıvıyağla iyice yağlayın ve karışımı kalıbın içine doldurun. Tepsi kullanannlar içinse tepsinin dibini yağlayıp karışımı tepsiye dökün. 180 derecede pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kekin içine kürdan ya da benzeri birşey batırabilirsiniz. Eğer kürdanı batırıp çıkardığınızda üzerine hamur yapışıyorsa pişmemiş, kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Not: Kalıptan keki çıkarmak için iyice soğumasını bekleyin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder