18 Şubat 2014 Salı

Un Kurabiyesi



 Un Kurabiyesi
Malzemeler:
4 su bardağı un
250 gram biskin margarin (Hazırlanış kısmında açıklanacaktır)
125 gram pudra şekeri
1 paket vanilya

Hazırlanışı:
250 gramlık margarini bir tavada eritin. Eridikten sonra ılımasını bekleyin. Ilıyınca buzdolabına koyun ve dondurun. Donduğunda margarin alt tarafa suyunu salacaktır. Kabın alt kısmında biriken suyu dökün ve suyundan arınmış margarini (biskin) yoğurma kabına alıp 125 gram pudra şekeri ve bir paket vanilya ile yedire yedire yoğurun. Azar azar un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin (Unu azar azar eklemeniz çok önemlidir, birden katarsanız hamuru toparlayamazsınız). Siz yoğurdukça hamur yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır. Şekil verme kıvamına geldiğinde yuvarlak kurabiye ya da uzun rulo şekli verip ruloları kesin. Sonra üzerlerine bıçakla çizik şekilleri verip 100 derecede 30-35 dakika civarında pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin. (Not: Bu kurabiyede unu azar azar eklemeniz, iyi yoğurmanız, fırının derece ve dakikasına dikkat etmeniz azami derecede önemlidir. Aksi takdirde kurabiyeniz sertleşebilir). 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder