18 Şubat 2014 Salı

Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya (42 gr)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz

İçi İçin:
Sucuk, Zeytin Ezmesi, Patates ya da Peynirli içlerden arzu ettiğiniz herhangi birisi

Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Susam ya da Çörek Otu

Hazırlanışı:
Bütün malzemeler derin bir kaba konur ve elle karıştırılır. Hepsi birbirine iyice karıştığında azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yoğurma işlemi bittiğinde yaklaşık 1,5 ile 2 saat arasında ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra hamurdan yuvarlak parçalar koparılıp avuç içini kaplayacak kadar açılır ve içine iç malzemesi konulup kapatılır. (Kapatırken kapanma yerlerini iyice yapıştırdığınızdan emin olun yoksa pişerken açılabilir) Sonra yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ya da çörek otu serpilerek 180 derecelik fırında pişirilir. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder