15 Şubat 2014 Cumartesi

Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi

MALZEMELER

250 gr. tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
3/4 su bardağı toz şeker
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
Aldığı kadar un

İç malzeme:

3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviziçi
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

Pudra şekeri

TARİF

Rendelenmiş elmaları toz şeker ile birlikte suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tarçın ve ceviz ilave edilerek karıştırın.

Tart hamuru için tüm malzemeleri derin bir kapda yoğurun.

Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane yardımı ile tart tepsisi ya da fırın tepsisi ebadında açın ve yağlanmış kalıbına yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delin. Üzerine elmalı harcı eşit şekilde yayın.

Ayırdığınız hamuru fazla inceltmeden (2-3 mm) açıp ikişer cm'lik şeritler kesin tartın üzerine fotoğrafta gördüğünüz gibi kafes şekli verin.

Daha sonra 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk. kadar pişirin.

Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder