14 Şubat 2014 Cuma

Frambuazlı Kalp Pasta

Frambuazlı Kalp Pasta Tarifi
Malzemeler

Keki için: 125 gram margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Ara kreması için:
Bir buçuk su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 adet çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
l 10-12 adet dondurulmuş frambuaz

Üzeri için:
2 adet çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 paket frambuazlı jöle

Frambuazlı Kalp Pasta Yapılışı
KEK malzemesini bir kaba alıp mikserle çırpın. Kalp şeklinde bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp
enine 2 parçaya kesin. Krema için, sütü çukur bir kaba alın. Üzerine yumurta sarısı, pirinç unu, tozşeker ve nişastayı ilave edip, tel çırpıcı ile çırpın. Daha sonra bir tencereye boşaltıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Krem şantiyi sütle çırpın ve soğuyan kremaya yedirin. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp, üzerine kremanın yarısını yayın. Frambuazları yerleştirin. Diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kekin üzerini ve yanlarını kalan krema ile kaplayın. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastanın üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Üzeri için, çilekli krem şantiyi sütle çırpın. Daha sonra krema torbasına doldurun ve yıldız uç kullanarak pastanın üzerine ve çevresine minik yıldızlar yapın. Üzerini inci tanesi şeklindeki şekerlerle süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder