18 Şubat 2014 Salı

meyveli rulo pasta






 MEYVELİ RULO PASTA
Malzemeler:
3 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Şeker
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Un
Yarım Çay Bardağı Su
Yağlı Kâğıt

Islatmak İçin:
1 Fincan Marmelat ya da Reçel (İstediğiniz herhangi birisini seçebilirsiniz)

Kreması İçin:
1 Paket Pasta Kreması ya da Krem Şanti
1,5 Su Bardağı Soğuk Süt

İç Harcı İçin:
Muz, Armut, Nar ve Kivi

Üzeri İçin:
Arzu Ettiğiniz Pasta Süsleri

Hazırlanışı:
Bir kaba yumurtaları kırıp şekeri ekleyin ve mikserde çırpın. Soğuk suyu ilave edip tekrardan çırpmaya devam edin. En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip tekrardan iyice çırpın. Dikdörtgen fırın tepsinizin içine yağlı kâğıt serin (Tepsiyi örtecek şekilde). Çırptığınız karışımı döküp kâğıda yayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında bu keki 7-9 dakika civarında pişirin. Sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Kek soğurken siz de krema ve meyveleri hazırlayın. Krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle mikserde çırpın. Krem kıvama gelsin. Diğer yandan meyveleri küp küp doğrayın. Marmelatı sulandırıp soğuyan kekin her yanına kaşıkla dökerek keki ıslatın ve bir müddet dinlendirin. Marmelatı kek emdikten sonra yaptığınız kremayı bıçak ya da ıspatula yardımıyla kekin üzerine sürün ve doğradığınız meyveleri serpiştirin. Son olarak rulo şeklinde sarın (Bitiş yeri alta gelsin). Kekinizi dikkatlice tutup servis edeceğiniz kaba alın. Artan kremayla kekin üstünü sıvayın ve güzelce şekil verin. İstediğiniz herhangi bir pasta süsüyle üzerini süsleyin ve buzdolabında 4 saat bekletin. Artık pastanızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder