18 Şubat 2014 Salı

Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf

Malzemeler:
400 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
1 su bardağı kırılmış ceviz

Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Öncelikle 3,5 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı suyu şerbeti hazırlayacağınız tencereye koyun ve kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve şerbeti indirip soğumaya bırakın. O soğurken siz kadayıf yapımına başlayın. Önce kadayıfı geniş bir kapta iyice didikleyin. Tel tel olduktan sonra tereyağını bir tavada eritin. Eriyen yağı didiklediğiniz kadayıfın üzerine dökün ve kadayıfın her tarafına bu yağı yedirin. Yağ her tarafına karıştıktan sonra kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsinin altına yine didikleyerek serin. Serdikten sonra hafifçe bastırın. Üzerine iri parçalar halinde ufaladığınız bir su bardağı cevizi yayın. Bu işlem de bittikten sonra kadayıfın kalan diğer yarısının üçte ikisini cevizlerin üzerine serin ve elinizle bastırın. Sonra su bardağının arkasıyla kadayıflara biraz vurun ki kızarırken her tarafı iyice kızarıp hamur kalmasın. Kadayıflardan geriye ayırdığınız üçte birini de üzerine tel tel serin. (Bunu yapmanız kadayıfınızın görsel olarak güzel görünmesini sağlayacaktır). Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altı ve üstü iyice kızarana dek pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve 2-3 dakika kadar kadayıfın ilk sıcaklığını atmasını bekleyin. Sonra kadayıfın üzerine şerbetini ağır ağır çektikçe dökün. (Şerbet soğuk kadayıf sıcak olacaktır). Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder