30 Ocak 2014 Perşembe

Pırasalı Peynirli Ispanaklı Mısır Ekmeği

  • mısır unu
  • köy unu
  • 1 litreden 1 bardak az ılık süt
  • 1 bardak su
  • tuz
  • az şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • çok az sirke
içi için:
  • pırasa
  • ıspanak
  • yeşil biber
  • kırmızı biber
  • peynir
  • tuz
  • baharat
üzeri için:
  • çörekotu
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun yarısını tepsiye yayın. Diğer taraftan bir tavada doğranmış ıspanak, pırasa, kırmızı ve yeşil biberleri az yağ ile kavurun. Tuz ve baharat ilave edip kavurduktan sonra ocaktan alın ve içine peynir de koyup karıştırın. Biraz soğuduktan sonra hamuru yaydığınız tepsinin üzerine harcı yayın. Üzerine diğer kalan hamuru koymak için hamuru tezgahta biraz merdaneyle büyütün dikkatli bir şekilde tepsiye koyun üzerini düzeltin. Üzerine çörekotu serpip fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder