30 Ocak 2014 Perşembe

Ispanaklı Açma Börek

malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • Ispanak, peynir, baharat
Üzeri için:
  • Çörek otu


hazırlanışı:


İçi için ıspanakları yıkayıp doğrayın ve bir tavada baharatla beraber kavurun. Ocaktan alınca peyniri ilave edin ve karıştırın. Hamur malzemeleriyle bir hamur yoğurun. Hamuru 2 parçaya bölün. Bir parçasını tezgahta merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye hamuru koyun. Üzerine ıspanaklı harcı yayın. Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp üzerine koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla çizikler atın ve çörekotu serpin. Fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder