19 Mart 2016 Cumartesi

Patatesli Peynirli Çiğ Börek Yapımı


 Herkesin sevdiği bir lezzet çiğ börek. hem de patatesli peynirli.. afiyet olsuuun. :)

Patatesli Peynirli Çiğ Börek Yapımı

Patatesli Peynirli Çiğ Börek Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

3 su b. Süt
1 yemek k. Tuz
1 tatlı k. şeker
1 çorba k. Sirke
1 çorba k. Karbonat
aldığı kadar un( ne çok yumuşak ne çok sert bir hamur olsun. )

iç harcı:
haşlanmış patates
beyaz peynir
tuz, pulbiber, toz nane, kekik, karabiber

kızartmak için:
sıvı yağ


Patatesli Peynirli Çiğ Börek Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Unu derin bir karıştırma kabına alın.

Ortasını açın ve diğer tüm malzemeleri koyup yoğurmaya başlayın. Un ilave edip kıvamını ayarlayın.

çok sert ya da çok yumuşak bir hamur olmayacak.
Yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın.

Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir ve tuz ile baharatlarla karıştırın.

Hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurup uzun baton ekmek gibi uzatın bıçakla bezeler kesin ve yuvarlayın.

Her bir hamur bezesini merdaneyle un serperek açın.

İçine patatesli peynirli harçtan koyup kapatın. Derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.

çiğ börekleri arkalı önlü sıvı yağda kızartın havlu kağıt serili servis tabağına alın.

Diğer hamurlara da ayın işlemi tekrarlayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder